965 51 80 18 - Carrer Salamanca, 2, 03813 Famorca famorca@famorca.es

Gaspatxo de muntanya

Ingredients (per a 4 persones)

250 gr de conill.
250 gr de pollastre o perdiu.
2 dotzenes de caragols.
100 gr de bolets.
2 tomaques madures.
1 ceba xicoteta.
Sal.
Pebre.
Oli d’oliva.
Pebrella.
Timó.
500 gr de coca de gaspatxo.

Preparació

– Es trossegen el pollastre i el conill en xicotets trossos que es posen a bullir en una olla amb aigua i una mica de sal fins que la carn estiga quasi feta, moment en el qual l’apartem. Mentrestant en una gazpachera (paella gran amb un mànec llarg), calfem l’oli d’oliva i sofregim en ell la ceba, picada molt fina, les tomaques, també picats, i els bolets trossejats.

– A continuació, s’afig la carn que també se sofregeix. Podemos, si ens agrada més, desossar-la en aquest moment. D’altra banda, haurem netejat i cuit els caragols “enganyant-los”, açò és, a foc molt lent i feble perquè queden fóra de la closca. La meitat de la coca s’esmolla en pedacitos xicotets i s’afig a la gazpachera, afegint suficient brou de la cocció de la carn per a tapar-ho tot. S’assaona al gust amb sal i pebre i s’afig la pebrella i el timó coent-ho tot a foc mitjà i removent perquè no es pegue.

– Una vegada cuit es col·loquen trossos de coca crua en el fons del plat de cada comensal posant la ració de gaspatxo damunt de la coca. Una vegada acabat el gaspatxo, la coca que ens ha servit de base es pot menjar amb mel, resultanto un contrast exquisit.