965 51 80 18 - Carrer Salamanca, 2, 03813 Famorca famorca@famorca.es

Informació general

Comarca: El Condado.
Provincia: Alicante.
Partit judicial: Alcoy.
Jutjat Comarcal: Cocentaina.
Distància de la capital de la província: 102 kms.
Població: 80 habitantes.
Superfície del terme: 10 km.
Altitud: 680 m.
Municipi situat en la Vall de Bolet, entre les serres d’Alfaro i La Serrella. Limita al nord amb Tollos, a l’est amb Castell de Castells, a l’oest amb Fageca i al sud amb Confrides i Beniardà.

La superfície del terme és muntanyenca, estant accidentada al nord per la serra d’Alfaro i al sud per la Serrella (1.323 m). Les altures més importants són: Serrella i els vèrtexs geodèsics de tercer ordre de Carboneras (1096m) al nord i Els Mellaes (925m) al sud.

Circulen els barrancs del Pouet i Olvis que aflueixen al ric Bolet. El clima és continental, amb hiverns freds, es produeixen pluges a la tardor i la primavera i nevades al gener i febrer. Creua el terme la carretera comarcal de Gorga a Benigembla.

La superfície conreada (dades de l’any 1982) ocupa el 40,8% del total del sòl, la no conreada el 55,2% i la improductiva el 4%. La superfície no conreada està ocupada per pinedes i muntanya baixa (romaní, argilaga i sàlvia).

Els cultius són fonamentalment de secà: ametlers, oliveres i cereals. Hi ha una hectàrea de regadiu dedicada al consum propi.

El nombre d’explotacions agràries és de 73, de les quals 47 són menors de 5 hectàrees. La quasi totalitat de les terres estan conreades pels seus propietaris directament.

La població ha disminuït durant l’actual segle un 30%. El poble es troba en la vessant sud de la Serra d’Alfaro. L’església està dedicada a Sant Cayetano i es va construir a la fi del segle XVI, sent reconstruïda en 1912.

Va ser annex de Fageca fins a 1953 en què se li va erigir en parròquia independent. La població és d’origen musulmà. Va ser senyoriu del Marquès del Castell de Guadalest i més tard del Marquès de Ariza.

Celebra les seues festes patronals a Sant Cayetano el 7 d’agost. Els habitants d’aquest municipi reben el nom de ‘famorquins’.

Un altre bonic poble de la ruta del Valle de Bolet i que recomanem als nostres lectors perquè ho visiten i passen una jornada a l’aire pur de la muntanya. Els agradarà Famorca.