965 51 80 18 - Carrer Salamanca, 2, 03813 Famorca famorca@famorca.es

Salpasa

Salpasa

És una tradició que ja quasi s’ha perdut en els pobles. Consisteix en la benedicció de les cases del poble pel sacerdot i l’intercanvi de la sal i l’aigua. El sacerdot, acompanyat per alguns veïns, beneeix casa per casa. Se celebra el dia de la Verge dels Dolors.

Setmana Santa

Setmana Santa

A Famorca dóna inici amb la FESTIVITAT DE LA VERGE DELS DOLORS: És el Divendres anterior al diumenge de rams (ara se celebra el dissabte anterior).
Aquest dia Famorca es vas veure de festa, hi ha festeres, una missa i a la vesprada processó. Dia que la gent del poble espera amb molta il·lusió. Segueix amb la celebració del Dijous Sant, Sants Oficis, viacrucis i la celebració de la Vigília Pascual amb el cant de l’Aurora.

Festes majors

Festes majors

“Famorca celebra les seues festes majors el cap de setmana més pròxim al 7 d’agost, festa del seu Patró Sant Gaietà. Són unes festes patronals en honor a Sant Gaietà i al Santíssim. Encara així, sent unes festes patronals, el visitant podrà disfrutar d’actes de qualsevol tipus i per a tots els gustos: misses i processons, ofrenes, paelles, cucanyes infantils, bandes de música, cenas… 4 dies en què s’entremescla el present amb la tradició i el folklore.”