965 51 80 18 - Carrer Salamanca, 2, 03813 Famorca famorca@famorca.es

Salpasa

Salpasa

És una tradició que ja quasi s’ha perdut en els pobles. Consisteix en la benedicció de les cases del poble pel sacerdot i l’intercanvi de la sal i l’aigua. El sacerdot, acompanyat per alguns veïns, beneeix casa per casa. Se celebra el dia de la Verge dels Dolors.

Setmana Santa

Setmana Santa

A Famorca dóna inici amb la FESTIVITAT DE LA VERGE DELS DOLORS: És el Divendres anterior al diumenge de rams (ara se celebra el dissabte anterior).
Aquest dia Famorca es vas veure de festa, hi ha festeres, una missa i a la vesprada processó. Dia que la gent del poble espera amb molta il·lusió. Segueix amb la celebració del Dijous Sant, Sants Oficis, viacrucis i la celebració de la Vigília Pascual amb el cant de l’Aurora.

Festes majors

Festes majors

“Famorca celebra les seues festes majors el cap de setmana més pròxim al 7 d’agost, festa del seu Patró Sant Gaietà. Són unes festes patronals en honor a Sant Gaietà i al Santíssim. Encara així, sent unes festes patronals, el visitant podrà disfrutar d’actes de qualsevol tipus i per a tots els gustos: misses i processons, ofrenes, paelles, cucanyes infantils, bandes de música, cenas… 4 dies en què s’entremescla el present amb la tradició i el folklore.”

Rellotge del Campanar

Rellotge del Campanar

Una altra joia de la qual el visitant va a poder gaudir és del rellotge centenari de la torre del campanar. Rellotge que a dia d’avui todavia està en ús. A meitat de l’escala de pujada al campanar va a poder entrar en la maquinària del mateix. A dia d’avui todavia se li dóna entenimentada una vegada per setmana.

Ubicació en el mapa

Església Sant Cayetano

Església Sant Cayetano

Església Sant Cayetano

Església que data de finals del s.XVI. A l’interior de l’Església va a poder veure moltes imatges, totes són de després de la guerra. En la guerra es van cremar totes les imatges, solament es va salvar del foc el “Xiquet Jesús de Praga”. Va a poder apreciar l’altar major en honor a Sant Cayetano, recentment restaurat .
Ubicació en el mapa

Església Sant Cayetano

Pujada a la Font dels Olbits

Pujada a la Font dels Olbits

També pot anar d’excursió a la “FONT DELS OLBITS”. Eixint des del mateix lloc però seguint el “camí del Pla la Cova”. Passant pel paratge de la Cova i seguint els indicadors que es troben enfront de la caseta dels caçadors. Adreça Castell de Castells, arribarà a la font dels Olbits. Aquesta ruta és part de la Sendera Circular del Barranc de Malafí.